A barátom sokat tanult a flottakezelésről

A párom és én jelenleg még egyetemisták vagyunk. Ha minden jól megy, akkor egy év múlva mindketten lediplomázunk és megkezdjük a nagybetűs életet. Én gyógyszerésznek tanulok, a barátom, Dávid pedig pénzügyi szakon van.

Dávid elég hamar eldöntötte, hogy ilyen vonalon szeretne továbbtanulni, mivel már gyermekkora óta része az életének az üzlet. A szüleinek van egy elég jól működő vállalkozása, és Dávid is gondolkozik azon, hogy szívesen belevágna majd valamibe, amikor eljön ennek az ideje. Úgy gondolta, hogy ha pénzügyi szakon végez, akkor jól fog érteni egy vállalkozás anyagi részéhez, amiből hosszú távon profitálhat, hiszen egy sikeres vállalkozásnál nagyon fontos az, hogy az anyagi dolgok rendben legyenek.

Az üzleti életről és a pénzügyekről nemcsak az egyetemen tanul sokat, hanem a szüleitől is. Legutóbb például azt mesélte nekem, hogy az apukájával sokat beszélgettek a flottakezelésről , amiről korábban szinte semmit sem tudott. Az apukája bevatta ennek a részleteibe, hiszen nekik is van néhány céges autójuk, így aztán érintettek a témában. Dávid nekem is lelkesen mesélte, hogy miket tudott meg erről a dologról az apukájától, de őszintén szólva én nem értettem meg annyira a lényegét, hogy ezt el tudjam magyarázni valakinek. Szerencsére nekem nem is kell ezzel foglalkoznom, hiszen nem tervezek vállalkozásba kezdeni. Bár ki tudja, mit hoz az élet, lehet, hogy egyszer még üzletasszony leszek… De akkor remélhetőleg még mindig itt lesz mellettem Dávid, aki jobban ért a témához, mint én és tud segíteni nekem.

Most, hogy így belegondolok, biztos érdekes lenne üzemeltetni egy gyógyszertárat. Igaz, hogy leendő gyógyszerészként inkább a kutatás területén szeretnék elhelyezkedni, de adott esetben az is tetszene, ha egy gyógyszertárban dolgoznék. Hát még akkor, ha enyém is lenne a hely! Nem vagyok valami nagy álmodozó típus, de erről most jól esik fantáziálni egy kicsit. Vajon egy gyógyszertár üzemeltetéshez kellenek céges autók, ezáltal pedig bele kellene folynom a flottakezelés témakörébe is? Ez jó kérdés, nem ismerek senkit, akinek gyógyszertára van. Lehet, hogy erre a kérdésre még Dávid sem tudna hirtelen válaszolni.

Büszke vagyok Dávidra, mert nagyon okosnak tartom. Tényleg olyan az agya, mint a szivacs. Én elég nehezen tanulok, egy-egy vizsga előtt szinte napi szinten hajnalig tanulok és bújom a könyveket meg a jegyzeteimet, ő pedig néhány óra alatt megtanul mindent és az esetek többségében még jobb jegyet is szerez, mint én. Persze, nem feltétlen érdemes összehasonlítani a gyógyszerész szakot a pénzügyivel, hiszen szinte semmilyen hasonlóság nincsen közöttük és valószínűleg egymás tárgyaival nagy bajban lennénk, de az biztos, hogy Dávidnak nagyon jó agya van. Az esetek többségében büszke vagyok rá, de néha irigylem is, hogy ő már a barátaival bulizhat, én pedig még mindig tanulok, mert különben nem fog sikerülni a vizsgám. Hát igen, nem vagyunk egyformák, ki ebben, ki abban jobb.